SN
(SundaNews, Bandung) Poé Kemis (17/4/2014), Gupernur DKI Jakarta Joko Widodo (Jokowi)...
SN
(SundaNews, Bandung) Aya karep ti sawatara urang Sunda geusan ngadorong putra daérah...
SN
(SundaNews, Bandung) Rusiah calon Présidén téh natrat dina Sastra...
SN
(SundaNews, Jakarta) Maén dina film anyar Indonésia anu judulna “Drakula...
SN
(SundaNews, Bandung) Geus jadi tradisi para bobotoh Persib Bandung mangsa tim kadeudeuhna...
SN

Kemis, 17 April 2014 04:08

Féstival Angklung di SMA BPI 1 Bandung

(SundaNews, Bandung) SMA BPI 1 Bandung bakal ngagelar tilu féstival dina bulan Méi 2014, kalayan marebutkeun...
SN

Rebo, 16 April 2014 16:27

Pulisi Bisa Midanakeun TP Kahatéx

(SundaNews, Bandung) Mun sikep Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan, rék maréntahkeun PT Kahatéx...
SN

Rebo, 16 April 2014 16:11

Ahmad Héryawan: Kahatéx Kudu Ngarakrak Wangunan Luhureun Walungan

(SundaNews, Bandung) Teu bisa dipungkir, yén salah sahiji wangunan PT Kahatéx nu perenahna luhureun walungan...
SN

Jumaah, 28 Maret 2014 03:55

Rita Tila, Mindeng Ngalanglang Dunya

Rita Tila, penyanyi Sunda nu mibanda sora halimpu, mindeng manggung  ka mancanagara. Diantarana  ka  Belanda,...
SN

Jumaah, 28 Maret 2014 03:44

Prof. Dr. Ir. Denny Juanda Puradimaja

PIKEUN ngalaksanakeun pangawangunan téh henteu leupas tina rarancang (perencaan). Upama rarancangna asak, tangtu dina...
SN

Jumaah, 28 Maret 2014 03:33

Épot Grup, Satia Matéakeun Seni Calung

SENI calung masih kénéh dipikaresep ku sawatara masarakat. Minangka kasenian asli Sunda, tangtu baé...
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

.

Ngawayangkeun Dalang

Ku Miftahul Malik

DALANG jaman ayeuna kurang gaul. Kitu di antarana anu ditepikeun ku Sastrawan Godi Suwarna dina acara Santikaning Dalang anu digelar di Gedong Yayasan Pusat Kebudayaan (YPK), Jl. Naripan, Bandung, ti tanggal 1-3 Nopember 2007.  "Malah mah sok asa licik, kuring mah gawé ngan lalajo wayang, tapi mun kuring maca sajak, tara aya dalang nu datang," pokna dibarung ku seuri....
SN

Bandung Muru Ibukota Buku

Teu kaleuleuwihi lamun sawatara profésional dina widang pabukon mibanda cita-cita pikeun nganteurkeun Bandung jadi Ibukota Buku sajagat dina taun 2017. Luyu pisan jeung naon rupa anu digemborkeun ku Walikota Bandung, Ridwan Kamil, nyatana: Bandung Juara. Minangka puseur dayeuh Jawa Barat, geus sawadina Bandung mibanda rupaning kaunggulan anu bisa reueus masarakat Jawa Barat. Dina widang...
SN

Kemis, 10 April 2014 06:03

Sangkan Jadi Pinunjul Pasanggiri Maca Sajak; Catetan Pasanggiri Sajak “Riksa Budaya Sunda 2014”

Dina Pasanggiri Maca Sajak RBS 2014 tingkat SMP, panitia nyayagikeun opat judul sajak anu bébas pikeun dipilih ku para...
SN

Kemis, 10 April 2014 01:37

“Mapag Waluya Basa, Nanjeurkeun Budaya” dina Riksa Budaya Sunda 2014

(SundaNews) Rupaning pasanggiri kasundaan digelar di Gedong PKM Kampus UPI (Universitas Pendidikan Indonésia), Jl. Dr....
SN

Senén, 04 Novémber 2013 05:00

Sastra Jendra Hayuningrat

Lamun dihartikeun saban kecap, kurang leuwih hartina ”Serat” nyaéta ajaran, ”Sastrajendra”...
SN

Rebo, 16 April 2014 02:10

Persib Bandung Siap Ujicoba Ngalawan Ajax Amsterdam

(SundaNews, Bandung) Rarancang uji-coba Persib Bandung ngalawan Ajax Amsterdam meunang pangbagéa nu hadé ti ...
SN

Rebo, 16 April 2014 02:09

Persib Nempatan Posisi Puncak Klasemen LSI

(SundaNews, Bandung) Tambahan tilu angka Persib Bandung, ladang ngéléhkeun Arema Cronus, Ahad (13/4/2014)...
SN

Rebo, 16 April 2014 02:08

Persib Bandung, Tinggaleun di Babak Kahiji, Malik Unggul di Babak Kadua

(SundaNews, Bandung) Tim kareueus masarakat Jawa Barat, Persib Bandung antukna suksés ngéléhkeun lawanna...

Jumaah, 24 Januari 2014 23:17

Panineungan Méwékna Akil Mochtar

Geus, jep, jep, ulah méwék, Akil! Ayeuna mah kari sanghareupan hirup di jero pangbérokan. Ngan wayahna...

Ahad, 27 Oktober 2013 04:48

Gatot, Gatot… Éta Kalakuan Euy!

Omat lain rék ngalalakonkeun Gatotgaca pahlawan pawayangan. Ieu mah Si Gatot tukang mariksa urusan duit anu ahirna...

Jumaah, 16 Agustus 2013 04:34

Musim Lebaran, Musim Muitis

Abah badé langsung baé rupina kana intina. Moal kapapanjangan, moal nyajak, moal seueur barang pénta, moal...

Nanjeurkeun Ajén Urang Lembur

Ku Dédi Mulyadi

Lamun aya jalma anu dilahirkeun di wewengkon Zaire, terus dedeg pangadegna nyeplés urang dinya bari dahar jeung nginum sarta pamakéna adat sakumaha ilahar urang Zaire tapi manéhna sapopoé nyarita paséhat maké basa Sunda, naha kaasup urang Sunda henteu? Atawa aya jalma anu dilahirkeun pituin di Garut bari dedeg pangadegna persis urang Garut tapi sapopoéna nyarita maké basa Inggris naha...

Bacaan Barudak: Pasualan, Katut Cara Ngungkulanana

Ku Tatang Sumarsono

Asa teu keuna mun aya nu boga pamanggih yén dina jaman ayeuna bacaan (karya sastra) Sunda nu diajangkeun pikeun barudak téh kurang, komo tepi ka nyebut euweuh pisan mah. Saenyana kaitung loba éta téh, mun ditataan judulna mah. Penerbit Kiblat kaitung getol dina medalkeun buku-buku Sunda bacaeun barudak, boh karya heubeul anu dipindo citak, boh karya weuteuhan. Kitu deui Penerbit Geger Sunten. Mun...
SN

Rebo, 30 Oktober 2013 02:17

Delman

Hujan ngaririncik. Adan Isya kakara lima menit. Tapi mani jempling. Sora jangkrik, cihcir, gaang, caricangkas,...
SN

Salasa, 04 Juni 2013 03:59

Diheulang Kalangkang Bulan

Rék tobat? Hadé pisan. Bungah ngadéngéna ogé. Mémang kiwari geus wancina pikeun...
SN

Salasa, 04 Juni 2013 03:53

Katresna Kemba

Sapanjang masamoan, panon anteng neuteup ka jajaran korsi ka tilu hareup. Halah... geuning si geulis téh euweuh? Mata...
SN

Panineungan Méwékna Akil Mochtar

Geus, jep, jep, ulah méwék, Akil! Ayeuna mah kari sanghareupan hirup di jero pangbérokan. Ngan wayahna meureun moal bisa dihibur deui ku artis-artis nu sok dipahugi téa. Tah, barudak, bisi hayang apal conto aki-aki tujuh mulud téh nya cocok pisan Akil Mochtar nyumponan pasaratan. 

Harita, basa Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK)  nyerek Akil Mochtar, poé Rebo (2/10/2013) wanci peuting,  Akil Mochtar téh méwék tur ménta sangkan  tim KPK ulah mawa manéhna ka Gedong KPK. Coba éta Ketua MK nepi ka méwék kitu, hartina meureun boga kénéh ari rasa éra mah.

Jumaah, 28 Maret 2014 04:04

Badéga jeung Raja

Senén, 04 Novémber 2013 04:48

Soca Zinnirah

Saptu, 10 Novémber 2012 01:22

Nu Maha Ngatur Rijki

SN

Singa Depok moal kapok

SN

Maung simbul kawani Sunda

SN

Helaran Kasenian di Bandung

SN

Tari kipas matak waas

SN

Seni Sunda dalit jeung masarakat

foto_1397589767foto_1397589657foto_1397589611foto_1397589566foto_1397589540