SN
Sundanew.com, Ketua...
SN
(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén...
SN
(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna...
SN
Urang Sunda kacida raketna  jeung awi. Malah awahing ku dalit, méh sabagéan...
SN
(SundaNews, Bandung) Salah saurang pamaén andelan Persib, M. Ridwan, dina dangka waktu...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 00:56

Puan Maharani: “Tim Suksés Jokowi Moal Kapancing Kampanye Hitam”

(SundaNews, Jakarta) Sanajan ngaku diserang  ku kampanye hitam, tim suksés Jokowi-Jusuf Kalla (JK) nyebutkeun...
SN

Kemis, 22 Méi 2014 04:42

DPRD Kota Bandung Bakal Ngawal Perda Penanaman Modal PDAM

(SundaNews, Bandung) DPRD Kota Bandung, anu dikomandoan ku Ketua Panitia khusus (Pansus) II, Eko Sesotyo SE, terus ngawal...
SN

Rebo, 10 Séptémber 2014 11:18

Tahu “Sari Kedelai” Zarkasih

ARI dileukeunan kalayan soson-soson tur daria mah, usaha nanaon baé ogé moal burung pinanggih jeung...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:46

Mamah Gambréng, Ustadzah ti Majalengka

(SundaNews) Hawar-hawar geus kadéngé sora nu ceramah. Sora wanoja nu perténtang matak genah kana cepil....
SN

Jumaah, 28 Maret 2014 03:55

Rita Tila, Mindeng Ngalanglang Dunya

Rita Tila, penyanyi Sunda nu mibanda sora halimpu, mindeng manggung  ka mancanagara. Diantarana  ka  Belanda,...
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

.

Situs Megalitik Gunung Padang

Ku Dhipa Galuh Purba

Situs Megalitik Gunung Padang disebut-sebut ku  para ahli Arkeologi mangrupa situs megalitik pangrohakana di Asia Tenggara. Gunung Padang perenahna di Desa Karyamukti, Kacamatan Campaka, Kabupaten Cianjur. Ti Jalan Raya Cianjur-Sukabumi, anggangna  kira-kira 20 KM. Ngaliwatan sawatara pakampungan, perkebunan, dibagéakeun ku pamandangan alam nu kalintang...
SN

Surat Nembrak keur Tim Berners-Lee

Amang, kumaha damang? Mugia salawasna Amang handap asor, cara méméhna. Kaayaan dunya maya, kawas nu kasaksian ku Amang, tambih haneuteun deukeut-deukeut kana harénghéng. Da jeung enyana, mun taya Amang, can tangtu aya Google, Facebook, Twitter, jeung sabangsana. Bari apan Amang mah teu ieuh hayang dipikawanoh. Amang mah teu hayang populér, najan saenyana mah...
SN

Rebo, 18 Juni 2014 02:35

Sabilulungan

Kawih di handap ieu kalintang luyuna upami diajarkeun ka murangkalih Sakola...
SN

Kemis, 10 April 2014 06:03

Sangkan Jadi Pinunjul Pasanggiri Maca Sajak; Catetan Pasanggiri Sajak “Riksa Budaya Sunda 2014”

Dina Pasanggiri Maca Sajak RBS 2014 tingkat SMP, panitia nyayagikeun opat judul sajak anu bébas pikeun dipilih ku para...
SN

Kemis, 10 April 2014 01:37

“Mapag Waluya Basa, Nanjeurkeun Budaya” dina Riksa Budaya Sunda 2014

(SundaNews) Rupaning pasanggiri kasundaan digelar di Gedong PKM Kampus UPI (Universitas Pendidikan Indonésia), Jl. Dr....
SN

Rebo, 16 April 2014 02:10

Pésta Bobotoh di Jalan Raya

(SundaNews, Bandung) Geus jadi tradisi para bobotoh Persib Bandung mangsa tim kadeudeuhna réngsé ngagelar...
SN

Rebo, 16 April 2014 02:10

Persib Bandung Siap Ujicoba Ngalawan Ajax Amsterdam

(SundaNews, Bandung) Rarancang uji-coba Persib Bandung ngalawan Ajax Amsterdam meunang pangbagéa nu hadé ti ...
SN

Rebo, 16 April 2014 02:09

Persib Nempatan Posisi Puncak Klasemen LSI

(SundaNews, Bandung) Tambahan tilu angka Persib Bandung, ladang ngéléhkeun Arema Cronus, Ahad (13/4/2014)...

Jumaah, 24 Januari 2014 23:17

Panineungan Méwékna Akil Mochtar

Geus, jep, jep, ulah méwék, Akil! Ayeuna mah kari sanghareupan hirup di jero pangbérokan. Ngan wayahna...

Ahad, 27 Oktober 2013 04:48

Gatot, Gatot… Éta Kalakuan Euy!

Omat lain rék ngalalakonkeun Gatotgaca pahlawan pawayangan. Ieu mah Si Gatot tukang mariksa urusan duit anu ahirna...

Jumaah, 16 Agustus 2013 04:34

Musim Lebaran, Musim Muitis

Abah badé langsung baé rupina kana intina. Moal kapapanjangan, moal nyajak, moal seueur barang pénta, moal...

Lalampahan Nyastrakeun Sunda: Ti Jaman Bujangga Manuk Dadali, ka Nagri Surili, Tug Dugi ka Alam Sudong

Ku Godi Suwarna

Dina awal taun dalapan puluhan, uing kungsi ngaluman-lamun hayang ngurilingkeun pangarang Sunda ka sakola-sakola sa-Jawa Barat. Pedah wé pangarang Sunda harita, iwal uing, keur sumedeng carapétang bari daredeg sampé, haradé rupa. Da éta wé uing sok mindeng reueus,  bari sirik campur lendeng mun ngabandungan Juniarso Ridwan ngagorah perkara rupa-rupa téori sastra. Ngolotok. Najan lebeng ka...

Nanjeurkeun Ajén Urang Lembur

Ku Dédi Mulyadi

Lamun aya jalma anu dilahirkeun di wewengkon Zaire, terus dedeg pangadegna nyeplés urang dinya bari dahar jeung nginum sarta pamakéna adat sakumaha ilahar urang Zaire tapi manéhna sapopoé nyarita paséhat maké basa Sunda, naha kaasup urang Sunda henteu? Atawa aya jalma anu dilahirkeun pituin di Garut bari dedeg pangadegna persis urang Garut tapi sapopoéna nyarita maké basa Inggris naha...
SN

Rebo, 18 Juni 2014 02:41

Sauyunan Gotong Royong (Pupuh Pucung)

Réa batur tangtu bakal loba...
SN

Rebo, 30 Oktober 2013 02:17

Delman

Hujan ngaririncik. Adan Isya kakara lima menit. Tapi mani jempling. Sora jangkrik, cihcir, gaang, caricangkas,...
SN

Salasa, 04 Juni 2013 03:59

Diheulang Kalangkang Bulan

Rék tobat? Hadé pisan. Bungah ngadéngéna ogé. Mémang kiwari geus wancina pikeun...
SN

Panineungan Méwékna Akil Mochtar

Geus, jep, jep, ulah méwék, Akil! Ayeuna mah kari sanghareupan hirup di jero pangbérokan. Ngan wayahna meureun moal bisa dihibur deui ku artis-artis nu sok dipahugi téa. Tah, barudak, bisi hayang apal conto aki-aki tujuh mulud téh nya cocok pisan Akil Mochtar nyumponan pasaratan. 

Harita, basa Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK)  nyerek Akil Mochtar, poé Rebo (2/10/2013) wanci peuting,  Akil Mochtar téh méwék tur ménta sangkan  tim KPK ulah mawa manéhna ka Gedong KPK. Coba éta Ketua MK nepi ka méwék kitu, hartina meureun boga kénéh ari rasa éra mah.

Jumaah, 28 Maret 2014 04:04

Badéga jeung Raja

Senén, 04 Novémber 2013 04:48

Soca Zinnirah

Saptu, 10 Novémber 2012 01:22

Nu Maha Ngatur Rijki

SN

Singa Depok moal kapok

SN

Maung simbul kawani Sunda

SN

Helaran Kasenian di Bandung

SN

Tari kipas matak waas

SN

Seni Sunda dalit jeung masarakat

foto_1397589767foto_1397589657foto_1397589611foto_1397589566foto_1397589540