Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaDangdingKemis, 12 Juli 2012 07:15

Bedah Du’a Panganténan

Ku Dhipa Galuh Purba

(Asmarandana)

 

Puadé reumbeuy malati

Caang mabra béngras rasa

Pangantén nulakan panto

Anjog kana ranjang cinta

Impian nganjang dunya

Najan kudu nganti tepung

Geusan nyorang alam anyar

Saksina bulan nu suci

Nunda wanci panganténan

Namperkeun rasaning sono

Apan cinta kebek ihlas

Dipahing salah usap

Ulah ngasuh hawa napsu

Geugeut deudeuh budak urang

Nyorangan peuting kahiji

Tingtrim ati pasrah raga

Nyanggakeun nu sarwa bodo

Bagja cinta muga manjang

Mung Gusti Maha Cinta

Ngahaturkeun timpah nuhun

Éndah pisan asma cinta

Diraksukan kaén putih

Mungkus baju panganténan

Jungjunan teu acan amprok

Dina anggang silih sawang

Nyambuang seungit kembang

Binarung ku silih tungtun

Metik bagja kanggo jaga

Pamugi henteu ditampik

Seja ngampar samak bodas

Sumujud malik ka kulon

Neda widi bedah cinta

Nohonan kawajiban

Jangji abdi gurat batu

Hamo laas selang mangsa

Ranggon Panyileukan, 18 Ramadan 1426 H

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Kemis, 17 April 2014 04:25

Néangan Calon Présidén Urang Sunda

(SundaNews, Bandung) Rusiah calon Présidén téh natrat dina Sastra Jéndra Kalapeteng, kalayan ukur...
SN

Kemis, 17 April 2014 04:08

Féstival Angklung di SMA BPI 1 Bandung

(SundaNews, Bandung) SMA BPI 1 Bandung bakal ngagelar tilu féstival dina bulan Méi 2014, kalayan marebutkeun...
SN

Rebo, 16 April 2014 16:27

Pulisi Bisa Midanakeun TP Kahatéx

(SundaNews, Bandung) Mun sikep Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan, rék maréntahkeun PT Kahatéx...
SN

Rebo, 16 April 2014 16:11

Ahmad Héryawan: Kahatéx Kudu Ngarakrak Wangunan Luhureun Walungan

(SundaNews, Bandung) Teu bisa dipungkir, yén salah sahiji wangunan PT Kahatéx nu perenahna luhureun walungan...
SN

Rebo, 16 April 2014 04:29

Jokowi Protés Lantaran Profilna Dimuat Dina Soal Ujian Nasional

(SundaNews, Jakarta) Gubernur DKI Jakarta Joko Widodo (Jokowi) antukna ngayakeun protés ku lantaran ngaranna jeung...