Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakKemis, 12 Juli 2012 16:21

Sajak-Sajak Ériyandi Budiman

Ku Eriyandi Budiman

Parfum Malati Buatan Shakespeare

Shakespeare nyokot soré tina haté kuring Bari ngaput katumbiri Katresna tina cimata Juliét ngamalir jadi leuwi simpé Nu dipicangcam haleuang soang jeung taraté Ngan hanjakal Shakespeare nunda balati, Racun, jeung sagagang kembang ros nu raweuy cucuk Mangpengkeun Roméo jadi buku nu tumpur ku pésimisme Tapi naha bet seungit malati nu nyambuang Na patamanan haté kuring ? 1996

Word Perfect

Énter Virus-virus pésta méakkeun data Ngagunasika waktu jeung cinta anjeun Nu dirampas tina tauhid Énter File-file nu beresih méméh réngsé Saré dina mémori bari balilihan mémérés jadwal ulin Jeung daftar panggil Énter Nu ngatur menu leungiteun lagu listrik ngagelik nyéréd wéker bari susungap: “Word perfect, word perfect, word perfect…” 1996.

Vidéo Klip Nini Kuring Sareng Picasso

Picasso mareuman Nazi sanés ku liwet namung ku imbit kastrol. Panginten kumargi di pasantrén ogé langkung raos kénéh peda kintunan indung batan hayam kénging maling. Sanoas Jepang sareng Walanda harita teu ngematkeun swastika dina beuheung pasukanana. Untung Nini kuring teu kantos ngangseu Auscwiz nu hanyir layon dina tanda tangan sasami Yahudi. Sanaos upami meuncit hayam icaleun tara neda marusna nu ngagakgak dina getih lalambaran. Nini kuring teu kantos masihan kanvas ka Picasso. Namung duanana pada-pada mayunan takdir nyandak seuseukeut di unggal gawir. Nu hiji kanggé ngurudan kumis. Nu hiji deui kanggo ngubur patuangan sareng mageuhan bumi (saurna, pedah sok seueur nu nganti-nganti). 1996

Daud Power Shift

Na haté jaman batu dugi ka waktos sareupna aya Qabil, Dajjal, Jalut, Abu Lahab, Qorun, Pir’aun, sareng sajabina, nu janten gambar Rahwana ngagurat sapanjang rahim dugi ka kubur. Hawana nyedek maleukmeuk, sanaos ngingkin parfum, sutra, atanapi inten gugunungan. Lebetna tiasa halon tiasa heuras, tiasa ngajirim sihung atanapi taraté ligar. Kantenan deui mangsa power shift. Namung na manah tiap jaman ogé aya Daud nu ngagedur meulah buana, nugar batu-batu nu ngajantenkeun barang seni janten sesembahan ancurkeuneun Daud. Daud iru Daud Power Shift, Daud jaman intrik, jaman puncak éstétika nyatana bangké. Jaman soméah nyatana meuncit. Namung tetep bakal aya Daud nu tiasa ngabéntenkeun jas nu lebetna malati sareng balati. Nu bakal ngatepel Jalut sanos disimbut ku imut dina pésta-pésta gunting pita dugi ka lamunan pabrik sabun. Ogé bakal tetep aya Daud, nu ngiring merangan oknum, ancrub neuleuman béntang-béntang nu tikelebuh, atanapi planét nu sasab. Daudnu ngatepel Jalut ku puisi, petisi, gerakan démokrasi, dugi ka Barjanji. Sareng sigana bakal aya Daud, nu ngawasé nganggo manah, nganggo polo nu asak timbangan. Bakal tetep aya Daud nu haleuangna nyuburkeun kacinta, nguburkeun nafsu, ngaligarkeun kembang-kembang sapanjang harepan jeung impian. 1996

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 00:56

Puan Maharani: “Tim Suksés Jokowi Moal Kapancing Kampanye Hitam”

(SundaNews, Jakarta) Sanajan ngaku diserang  ku kampanye hitam, tim suksés Jokowi-Jusuf Kalla (JK) nyebutkeun...
SN

Kemis, 22 Méi 2014 04:42

DPRD Kota Bandung Bakal Ngawal Perda Penanaman Modal PDAM

(SundaNews, Bandung) DPRD Kota Bandung, anu dikomandoan ku Ketua Panitia khusus (Pansus) II, Eko Sesotyo SE, terus ngawal...