Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSalasa, 17 Juli 2012 01:12

Pinunjul Bakal Ngawakilan Jabar di Tingkat Nasional

Saha Guru TK Pangrancagéna?

Ku Maruta Bayu
SN
IGTKI_Prop_Jabar [Potret: Maruta Bayu]

Leuwih ti sarébu guru TK tumplek ka Gedong YPK, Jl. Naripan, Bandung, mareng dina poénan pancegna 62 taun IGTKI (Ikatan Guru Taman Kanak-kanak Indonesia) PGRI (23/06).  Nurutkeun Reni Kusnaeni, M.Pd., Ketua IGTKI-PGRI Propinsi Jabar, milangkala IGTKI téh ngahaja direuah-reuah ku pasanggiri anu diiluan ku 102 patandang guru-guru TK sa-Jawa Barat, dina raraga porseni tingkat Propinsi Jabar. Aya lima pasanggiri anu digelar dina éta kagiatan, diantarana Lomba Cipta Lagu keur barudak, Lomba Nyanyi Duét, Lomba Nyieun Alat Peraga Pangajaran, Lomba Finger Painting, jeung Lomba Cipta jeung Baca Puisi.

Anu kapilih jadi pinunjul dina Porseni Tingkat Jabar, baris ngawakilan IGTKI Jabar pikeun tandang dina Porseni Tingkat Nasional taun 2012. Ku kituna, para pinunjul baris dilatih tur diaping deui pikeun tatahar maju ka tingkat nasional. Dina biantara bubuka, Réni nembrakeun rasa sungkawa ku pupusna Erry RAF (putra Rahmatulah Ading Affandi), anu salila ieu ngaping wawakil guru TK Jawa Barat pikeun tandang ka tingkat nasional. Kilang kitu, Reni tetep optimis, IGTKI Jabar bakal jadi juara deui dina Porseni 2013.

Acara bubuka Porseni diluuhan ku Ketua IGTKI Pusat, Dra.Hj. Farida Yusup, M.Pd,  Wakil Ketua DPRD Propinsi Jabar, Drs. H. Uu Rukmana, Pembina IGTKI Jabar, Nety Heryawan, jeung sajabana. Dina biantarana, Netty Heryawan nandeskeun pangrojongna ka guru-guru TK, anu mibanda tugas mulya dina ngaping barudak. Sabab, nurutkeun Netty, henteu sakabéh barudak lahir di lingkungan kulawarga anu ngarti kana masa depan budak. Malah aya diantarana anu justru lahir di kulawarga nu kalakuanana teu hadé. Ku kituna, guru-guru TK mibanda tugas pikeun ngeusian kakosongan éta ku cara ngatik barudak ku kahadéan jeung ku agama. Sabab, nu bakal nuluykeun ngaheuyeuk dayeuh ngolah nagara dina mangsa nu baris datang téh taya lian barudak anu ayeuna umurna kakara opat atawa lima taun. Netty ogé méré sumanget ka IGTKI ku cara nambahan akronim IGTK. Jadi, IGTKI lain baé saukur singgetan tina Ikatan Guru Taman Kanak-kanak, tapi bisa dilegaan jadi “Ihlas, Gigih, Tulus, Kréatif, jeung Inovatif”.

Méh sapoé jeput acara pasanggiri lumangsung. Sakur pasanggiri dijurian ku tokoh-tokoh anu nyangkem widangna séwang-séwangan. Ceuk Reni, ngahaja ngulem juri-juri anu ahli dina widang anu dilombakeun, sangkan hasilna bener-bener bisa dipertanggungjawabkeun. Sajabana ti éta, juri ogé baris diperedih pikeun ngaping tur ngabina para pinunjul anu baris tandang di tingkat nasioal. Juri lomba nyieun Alat Peraga jeung Lomba Finger Painting nyaéta ku Farida Yusuf, Popy Nugraha, jeung  Irwan Sutopo. Juri Lomba Cipta Lagu Barudak jeung Nyanyi Duét nyaéta Taufan Muhammad, Wahyu Abdurohman, jeung Yogi RAF. Demi Lomba Cipta Baca Puisi nyaéta Ayi Kurnia, Savitri Nooring, jeung Dhipa Galuh Purba. Anapon hasil tina lima pasanggiri téh sakumaha anu diputuskeun ku déwan juri, nyatana:

 

Pinunjul Pasanggiri Nyieun Alat Peraga:

Juara 1: IGTKI Kota Tasikmalaya

Juara 2: IGTKI Kabupatén Cianjur

Juara 3: IGTKI Kabupatén Sukabumi

Harapan 1: IGTKI Kabupatén Indramayu

Harapan 2: IGTKI Kabupatén Sumedang

Harapan 3: IGTKI Kota Bogor

 

Pinunjul Pasanggiri Finger Painting

Juara 1: IGTKI Kabupatén Sukabumi

Juara 2: IGTKI Kabupatén Bogor

Juara 3: IGTKI Kota Bogor

Harapan 1: IGTKI  Kabupatén Majalengka

Harapan 2: IGTKI  Kota Sukabumi

Harapan 3: IGTKI  Kota Cimahi

 

 

Pinunjul Pasanggiri Lomba Nyanyi Duét

Juara 1: IGTKI  Kota Bandung

Juara 2: IGTKI  Kota Bogor

Juara 3: IGTKI  Kabupatén Cianjur

Harapan 1: IGTKI  Kota Bogor

Harapan 2: IGTKI  Kabupatén Majalengka

Harapan 3: IGTKI  Kota Bekasi

 

Pinunjul Pasanggiri Cipta Lagu Barudak

Juara 1: IGTKI Kota Bandung

Juara 2: IGTKI Kabupatén Sumedang

Juara 3: IGTKI Kota Bekasi

Harapan 1: IGTKI Kabupaten Bogor (21)

Harapan 2: IGTKI  Kota Bogor (23)

Harapan 3: IGTKI Kabupatén Tasikmalaya

 

 

Pinunjul Pasanggiri Cipta jeung Baca Puisi

Juara 1: Yani Agustiani (IGTKI Kabupatén Subang)

Juara 2: Ramdani Ismail (IGTKI Kota Bekasi)

Juara 3: Riny Refyanny (IGTKI Kabupatén Bandung Barat)

Harapan 1: Kokom Komariah (IGTKI Kabupatén Cianjur)

Harapan 2: Tati Hikmawati (IGTKI Kota Tasikmalaya)

Harapan 3: Siti Romadoh (IGTKI Kota Bandung)

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 00:56

Puan Maharani: “Tim Suksés Jokowi Moal Kapancing Kampanye Hitam”

(SundaNews, Jakarta) Sanajan ngaku diserang  ku kampanye hitam, tim suksés Jokowi-Jusuf Kalla (JK) nyebutkeun...
SN

Kemis, 22 Méi 2014 04:42

DPRD Kota Bandung Bakal Ngawal Perda Penanaman Modal PDAM

(SundaNews, Bandung) DPRD Kota Bandung, anu dikomandoan ku Ketua Panitia khusus (Pansus) II, Eko Sesotyo SE, terus ngawal...