Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumJumaah, 24 Agustus 2012 20:48

Ditaékeun Tina Status Aktif Normal

Status Waspada Gunung Tangkuban Parahu

Ku Maruta Bayu
SN
Status Waspada Gunung Tangkuban Parahu [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) Gunung Tangkuban Parahu ditaékeun lévelna jadi waspada ku  Pusat Vulkanologi dan Mitigasi Bencana Geologi Badan Geologi (PVMBG). Undakna status Gunung Tangkuban Parahu, geus dibalabarkeun ka pamaréntah satempat. PVMG geus nyuratan Gubernur Jawa Barat, Bupati Bandung Barat, jeung Bupati Subang.

Dina éta surat ditétélakeun ngeunaan naékna Gunung Tangkuban Parahu tina aktif normal kana waspada (lével II). Ku ayana status waspada, Kepala Bidang Pengamatan Gunung Api PVMBG, Hendrasto, ngingetan ka para wisatawan jeung pendaki sangkan henteu ngadeukeutan kawah dina radius 1,5 kilometer, Jumaah (24/8/2012).

Nurutkeun Hendrasto, PBVBG ningkatkeun status aktivitas Gunung Tangkuban Parahu ti poé Kemis (23/8/2012) jam 23.00 WIB. Kilang kitu, masarakat sabudeureun Gunung Tangkuban Parahu dipiharep henteu kapancing ku isu-isu anu henteu pararuguh sumberna. Masarakat kudu tetep ngayakeun koordinasi jeung BPBD, sarta Posko Pengamatan Gunung Api Tangkuban Parahu di Désa Cikole, Lembang, Kabupatén Bandung Barat.

Pangna lévelna ditaékeun kana status waspada, nurutkeun Kepala Pusat PVMBG, Surono,  geus karékam kurang-leuwih 264 kali lini vulkanik dangkal kalayan amplituda maksimum 2-22 mm, tur lilana lini téh 4-17 detik. Kacatet ogé  16 kali lini vulkanik dina  amplituda maksimum 2-40 mm, S-P 0.5-4 detik, tur lilana lini  5-18 detik. Sarta geus karékam 18 kali lini téktonik lokal, jeung 50 kali lini téktonik jauh.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...