Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaUnak-anikSenén, 27 Agustus 2012 05:23

Ngaran Sasatoan

Ku Maruta Bayu
SN
Domba [Potret: Maruta Bayu]

Anak Hayam ngaranana Ciak

Anak Meri ngaranana Pitik

Anak Entog ngaranana Titit

Anak Japati ngaranana Piyit

Anak Kuda ngaranana Belo

Anak Muding ngaranana énéng

Anak Sapi ngaranana Pedét

Anak Embé ngaranana Cemé

Anak Domba ngaranana Jando

Anak Lauk ngaranana Burayak

Anak Bandeng ngaranana Nénér/ Nanar

Anak Bogo ngaranana Cingok (Cingeuk)

Anak Gabus ngaranana Kocolan/ Kokocolan

Anak Lélé ngaranana Nanahaon

Anak Lubang ngaranana Leungli

Anak Belut ngaranana Kuntit

Anak Kancra ngaranana Badal

Anak Keuyeup ngaranana Bonceret

Anak Buhaya ngaranana Bocokok

Anak Bangkong ngaranana Buruy

Anak Ucing ngaranana Bilatung

Anak Anjing ngaranana Kicik/ Kirik

Anak Bagong ngaranana Begu

Anak Gajah ngaranana Ménél

Anak Monyét ngaranana Begog

Anak Banténg ngaranana Bangkanang

Anak Maung ngaranana Aum (jalu)

Anak Maung ngaranana Juag (bikang)

Anak Kutu ngaranana Kuar (nu nu leutik kénéh))

Anak Kutu ngaranana Balagendir (nu geus rada gedé)

Anak Kukupu ngaranana Hileud

Anak Lancah ngaranana Aom

Anak Reungit ngaranana Utek-utek

Anak Boncét ngaranana Bayong

Anak Bajing ngaranana Kekes

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Kemis, 17 April 2014 17:01

Ratusan Mahasiswa Nampik Jokowi Asup ka ITB

(SundaNews, Bandung) Poé Kemis (17/4/2014), Gupernur DKI Jakarta Joko Widodo (Jokowi) datang ka kampus Institut...
SN

Kemis, 17 April 2014 16:35

Urang Sunda Jadi Présidén

(SundaNews, Bandung) Aya karep ti sawatara urang Sunda geusan ngadorong putra daérah terbaikna pikeun jadi pamingpin di...
SN

Kemis, 17 April 2014 04:25

Néangan Calon Présidén Urang Sunda

(SundaNews, Bandung) Rusiah calon Présidén téh natrat dina Sastra Jéndra Kalapeteng, kalayan ukur...
SN

Kemis, 17 April 2014 04:08

Féstival Angklung di SMA BPI 1 Bandung

(SundaNews, Bandung) SMA BPI 1 Bandung bakal ngagelar tilu féstival dina bulan Méi 2014, kalayan marebutkeun...
SN

Rebo, 16 April 2014 16:27

Pulisi Bisa Midanakeun TP Kahatéx

(SundaNews, Bandung) Mun sikep Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan, rék maréntahkeun PT Kahatéx...