Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanKemis, 11 Oktober 2012 06:02

Al-Mizan, Pasantrén Budaya di Jatiwangi

Ku Oom Somara de Uci
SN
K.H. Maman Imanulhaq ngabagéakeun Butét Kartarajasa. [Potret: Oom Somara]

(SundaNews, Majaléngka) Pasantrén Al-Mizan, perenahna di Désa Ciborélang, Kacamatan Jatiwangi, Kabupatén Majaléngka. Sisi jalan raya Cirebon-Bandung. Nampeu pisan. Salian ti boga Rumah Makan Langensari nu kajojo ku sop dengkilna, ieu pasantrén téh mindeng kadatangan tamu-tamu penting. Gusdur, Muhaimin Iskandar, Dahlan Iskan, Putu Wijaya, jeung réa-réa deui katos ngalungguhan.

“Pasantrén Al-Mizan mihormat seni sareng budaya minangka warisan para wali,” kitu ceuk K.H. Maman Imanulhaq. “Tiap tamu nu sumping dipapag ku pintonan silat, debus, salian ti solawat Nabi sareng lagu wajib Indonésia Raya minangka perlambang nasionalisme”

Butét Kartarajasa nu datang jeung Jadug Feriyanto kungsi mecakan debus nu dipintonkeun ku para santri Al-Mizan. Husus ngeunaan silat di Al-Mizan dibéré ngaran Bastoh, hartina masagi.

“Al-Mizan. minangka pasantrén Ahlussunah wal jamaah ogé mekelan santrina ku pangaweruh téater, nulis sastra sareng diwanohkeun kana kasenian tradisi lokal”, ceuk K.H. Maman nu geus nulis 8 buku mungkas obrolan.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Kemis, 17 April 2014 17:01

Ratusan Mahasiswa Nampik Jokowi Asup ka ITB

(SundaNews, Bandung) Poé Kemis (17/4/2014), Gupernur DKI Jakarta Joko Widodo (Jokowi) datang ka kampus Institut...
SN

Kemis, 17 April 2014 16:35

Urang Sunda Jadi Présidén

(SundaNews, Bandung) Aya karep ti sawatara urang Sunda geusan ngadorong putra daérah terbaikna pikeun jadi pamingpin di...
SN

Kemis, 17 April 2014 04:25

Néangan Calon Présidén Urang Sunda

(SundaNews, Bandung) Rusiah calon Présidén téh natrat dina Sastra Jéndra Kalapeteng, kalayan ukur...
SN

Kemis, 17 April 2014 04:08

Féstival Angklung di SMA BPI 1 Bandung

(SundaNews, Bandung) SMA BPI 1 Bandung bakal ngagelar tilu féstival dina bulan Méi 2014, kalayan marebutkeun...
SN

Rebo, 16 April 2014 16:27

Pulisi Bisa Midanakeun TP Kahatéx

(SundaNews, Bandung) Mun sikep Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan, rék maréntahkeun PT Kahatéx...