Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanKemis, 11 Oktober 2012 06:02

Al-Mizan, Pasantrén Budaya di Jatiwangi

Ku Oom Somara de Uci
SN
K.H. Maman Imanulhaq ngabagéakeun Butét Kartarajasa. [Potret: Oom Somara]

(SundaNews, Majaléngka) Pasantrén Al-Mizan, perenahna di Désa Ciborélang, Kacamatan Jatiwangi, Kabupatén Majaléngka. Sisi jalan raya Cirebon-Bandung. Nampeu pisan. Salian ti boga Rumah Makan Langensari nu kajojo ku sop dengkilna, ieu pasantrén téh mindeng kadatangan tamu-tamu penting. Gusdur, Muhaimin Iskandar, Dahlan Iskan, Putu Wijaya, jeung réa-réa deui katos ngalungguhan.

“Pasantrén Al-Mizan mihormat seni sareng budaya minangka warisan para wali,” kitu ceuk K.H. Maman Imanulhaq. “Tiap tamu nu sumping dipapag ku pintonan silat, debus, salian ti solawat Nabi sareng lagu wajib Indonésia Raya minangka perlambang nasionalisme”

Butét Kartarajasa nu datang jeung Jadug Feriyanto kungsi mecakan debus nu dipintonkeun ku para santri Al-Mizan. Husus ngeunaan silat di Al-Mizan dibéré ngaran Bastoh, hartina masagi.

“Al-Mizan. minangka pasantrén Ahlussunah wal jamaah ogé mekelan santrina ku pangaweruh téater, nulis sastra sareng diwanohkeun kana kasenian tradisi lokal”, ceuk K.H. Maman nu geus nulis 8 buku mungkas obrolan.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 00:56

Puan Maharani: “Tim Suksés Jokowi Moal Kapancing Kampanye Hitam”

(SundaNews, Jakarta) Sanajan ngaku diserang  ku kampanye hitam, tim suksés Jokowi-Jusuf Kalla (JK) nyebutkeun...