Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAhad, 30 Désémber 2012 22:19

Robby: Mun Basa Sunda Leungit, Hartina Sagala Rupa Nu Patali jeung Sunda Milu Leungit

Paguyuban Sundawani Siap Ngarojong jeung Milu Ngamankeun Aksi Budaya

Ku Rangga Gumilang
SN
Paguyuban Sundawani siap ngarojong Aksi Budaya [Potret: Istimewa]

(SundaNews, Bandung) Paguyuban Sundawani Wirabuana nétélakeun kasiapanna pikeun milu ngarojong sarta milu ngamankeun acara Aksi Budaya Nolak Kurikulum 2013. Hal éta ditepikeun ku pupuhu Sundawani Wirabuana, Robby Maulana Dzulkarnaen di Yayasan Pusat Kebudayaan (YPK), Jl, Naripan No. 9, Bandung, Jawa Barat, Ahad (30/12/2012).

Robby mibanda pamadegan yén basa Sunda kalintang pentingna dipiara. Ku kituna, basa Sunda kudu asup dina kurikulum 2013. “Urang Sunda kudu ngahiji, sauyunan nentang ieu kawijakan tur merjuangkeun basa daérah sangkan diasupkeun kana Kurikulum. Sabab, lamun basa Sunda leungit, budayana ogé bakal milu leungit. Kadituna bangsana ogé lila-lila bakal leungit…” kitu ceuk Robby, anu harita keur diskusi teknis jeung korlap Aksi Budaya Dhipa Galuh Purba,  humas Aksi Budaya Dewi Ratna Damayanti, sarta seniman Téater  Yusef Muldiyana.

Sajabana ti ngarojong, Sundawani ogé bakal milu ngamankeun kagiatan Aksi Budaya sangkan lumangsung kalayan lungsur-langsar. Sajabana ti Robby, ti Sundawani Wirabuana ogé diluuhan ku Utun jeung Obé. Nurutkeun Utun, aksi budaya kudu enya-enya dijaga sangkan bener-bener berbudaya, ulah nepi ka picacapékeun. Ku kituna, Utun bakal milu nalingakeun bisi aya propokator anu nyusup ka peserta Aksi Budaya.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 00:56

Puan Maharani: “Tim Suksés Jokowi Moal Kapancing Kampanye Hitam”

(SundaNews, Jakarta) Sanajan ngaku diserang  ku kampanye hitam, tim suksés Jokowi-Jusuf Kalla (JK) nyebutkeun...
SN

Kemis, 22 Méi 2014 04:42

DPRD Kota Bandung Bakal Ngawal Perda Penanaman Modal PDAM

(SundaNews, Bandung) DPRD Kota Bandung, anu dikomandoan ku Ketua Panitia khusus (Pansus) II, Eko Sesotyo SE, terus ngawal...
SN

Jumaah, 16 Méi 2014 13:50

Ridwan Kamil Ngimpi Boga Rohang Komando di Kota Bandung

(SundaNews, Bandung) Ridwan Kamil, Wali Kota Bandung, boga impian pikeun ngawangun command center (rohang komando nu...