Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikSenén, 14 Januari 2013 20:34

Ditalingakeun ku Komandan Satuan

Dina Pilgup Jabar, Daérah Militér III Siliwangi Kudu Nétral

Ku Amra Iska
SN
Pangdam III Siliwangi, Mayor Jenderal TNI Sonny Widjaja. [Potret: mobile.seruu.com]

(SundaNews, Bandung) Pamilihan Gupernur Jawa Barat kari ngitung poé. Unggal calon geus pakepuk sumebar ka unggal sikluk enggoning mangaruhan calon pamilih. Lain baé ngadeukeutan masarakat biasa, dalah pajabat publik gé sarua dideuheusan. Pikeun nyinglar calon Gupernur nu luha-loho ka “kandangna”, Panglima Daérah Militér III Siliwangi, Mayor Jénderal TNI Sonny Widjaja, meupeujeuhan ka anak buahna sangka ngajaga kanétralan pasukanana.

“Sim Kuring meupeujeuhan sakumna anggota, teu diiwal-iwal, ulah aya sikep mihak atawa ngadukung salah sahiji calon, boh dina pilprés boh pilgup sareng pilkada di daérah. Ieu téh luyu sareng nu kaunggel dina sumpah prajurit TNI sareng buku saku TNI nu dipibanda ku tiap-tiap anggota TNI,” cék Sonny dina silaturrahim jeung média di Aula Makodam III Siliwangi, Senén (14/1/2013).

Nu dimaksud ulah ngadukung ku Sonny téh lain baé sual sora, tapi perkara maké fasilitas jeung asét TNI pikeun kapentingan pulitik deuih. Pikeun nalingakeunana, sok bisi aya anggotana nu baha, kalayan teges Sonny maréntahkeun Komandan Satuan di jajaran Kodam III Siliwangi. “Pami kapendak salah sawios prajurit nu ngadukung salah sahiji pasangan, tanwandé aya tindakan ka manéhna. Hukuman sareng drafna bakal disiapkeun di Detasemén Militér (Denpon),” cénah.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...